Poslednje poruke na forumu

"Beograd put" krpi nepostojeće rupe na biciklističkoj stazi
utorak, 21 avgust 2012

Detaljnije... U toku redovnih aktivnosti Inicijative za bolje biciklističke staze "Beociklizacija", jedan od aktivista je dana 20.08.2012. oko 20h zatekao Savski kej na novobeogradskoj strani grada u radovima. Naime, habajuća površina od asfalta na ovoj biciklističkoj stazi bila je isečena na svakih nekoliko metara, da bi bila zakrpljena novim asfaltom, i to drugim tipom.

"Nije prvi put da se ovako nešto dešava. Biciklističku stazu u skoro savršenom stanju isekli su, i to će zbog tih zakrpa vrlo brzo doći u mnogo lošije stanje." - rekao je M.L. opisujući sličan događaj koji se desio neposredno nakon konstruisanja biciklističke staze u Omladinskih brigada. Po njegovim rečima, staza u Omladinskih brigada je pre nekoliko godina takođe bila isečena na svakih nekoliko metara do betonskog sloja, da bi istim tipom asfalta te rupe bile zakrpljene, ali na jako loš način. Sada ta staza "ima grbe i jedna je od najneudobnijih za vožnju", kaže M.

Detaljnije...
 
Tramvaji ne rade zbog "Terazija"?
nedelja, 19 avgust 2012

Prekid tramvajskog saobraćaja u Blokovima traje već tri meseca, iako je najavljeno da će trajati tačno 25 dana. U međuvremenu stanovnike Blokova do Ušća prevozi autobuska linija 7A, koja frekvencijom polazaka, ni približno ne nadoknađuje tri tramvajske linije koje su tuda išle.

Pokušali smo da saznamo datum uspostavljanja tramvajskog saobraćaja u Gradskom sekretarijatu za saobraćaj, ali nismo dobili konkretan odgovor već su nas uputili na Direkciju za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. U međuvremenu je bivši predsednik opštine Novi Beograd, Nenad Milenković, na svom twitter nalogu otkrio razloge višemesečnog kašnjenja. Raspravljajući o projektu tematskog parka Terazija na Novom Beogradu, pomenuo je da se nova vlast "ne snalazi" ni sa tim, a ni sa ostalim projektima. Dalje navodi da Grad kasni sa radovima na kanalizacionoj mreži za "Terazije" i da to sprečava konačno pokretanje tramvajskog saobraćaja.

Detaljnije...
 
Pijaca organske hrane u bloku 44
petak, 29 juli 2011

Detaljnije... Na nedavno renoviranoj pijaci u bloku 44 svakog drugog vikenda u mesecu biće organizovana pijaca organske hrane. Druga po redu pijaca organske hrane biće održana predstojećeg vikenda, 30. i 31. jula 2011, od 7 do 15 sati, na platou ispred pijace u Bloku 44, saopšteno je iz JKP "Gradske pijace".

Na pijacama organske hrane robu izlažu i prodaju sertifikovani proizvođači, a cilj manifestacije je promocija organske hrane, edukacija građana o važnosti zdrave ishrane, kao i ukazivanja na loše navike u ishrani. Nаmirnice proizvedene nа orgаnski nаčin sаdrže mnogo viši nivo hrаnljivih sаstojаkа, kаo što su proteini, vitаmin C i mnogi minerаli Zbog velikog interesovanja građana za prethodnu pijacu, koja je održana 9. i 10. jula, ubuduće će biti organizovana svakog drugog vikenda u mesecu.

Detaljnije...
 
FEST 2011 na FDU
subota, 26 februar 2011

mt_ignore:fest2011I ove godine se na Fakultetu Dramskih Umetnosti organizuju besplatne projekcije i razgovori sa autorima filmova sa ovogodišnjeg FEST-a. Ovogodišnji program na FDU počinje u ponedeljak 28. februara i traje narednih 7 dana.

Raspored projekcija:

Ponedeljak 28.2.

09:30 OD ŽIVOTA NADALJE / FROM THE WASTE ON / DALLA VITA IN POI (87 min, Italija)
Gosti: Gianfrancesco Lazzoti (reditelj) i Cristiana Capotondi (glumica)
11:30 MAJKA TEREZA ZA MAČKE / MOTHER TERESA OF CATS / MATKA TERESA OD KOTÓW (95 min, Poljska 2010)
Gost: Pawel Sala (reditelj)
14:00 NASILJE / OUTRAGE (109 min, Japan 2010)

Detaljnije...
 
Tramvaj 11 otišao u istoriju
sreda, 02 februar 2011

mt_ignore:Tramvaj 11Pitali smo gradsku direkciju za javni prevoz zašto se još uvek nije vratila tramvajska linija 11 s obzirom da je privremeno ukinuta dok su trajali radovi na Gazeli.
Dobili smo sledeći odgovor:

Na ukidanje linije br. 11 i izmenu trase linije br. 13 uticali su saobraćajna situacija i radovi na Gazeli. Tome je prethodila analiza rada linija br. 11 i 13 u redovnom režimu rada. Konstatovano je, da na relaciji od Ekonomskog fakulteta do Pristaništa, obe linije karakteriše mala popunjenost vozila. Uporedo sa tim postojala je intenzivna inicijativa građana Banovog brda da im se omogući direktna linija za Novi Beograd pa je na osnovu navedenog formirana linija 13 koja saobraća sadašnjom trasom i na kojoj su angažovana vozila sa linije 11. Naknadnim snimanjem rada linije 13 potvrdjena je opravdanost izmene, konstatovan znatno veci broj putnika, pa nisu previđene ponovne izmene.

Čini se da je ovim potezom jedina linija koja je povezivala Blokove sa Dorćolom otišla u istoriju. Ostaje nam da se sećamo jedanaestice na ovim fotografijama sa svečanosti priređene 1984. na otvaranju okretnice u bloku 45 kao i u ponekoj pesmi gde se pominje.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 of 45
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику
  • Одржана прва радионица у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“

Trenutno na TV-u

TV uživo