Poslednje poruke na forumu

Pozorišna scena Carina
četvrtak, 20 januar 2011

Nedavno je premijerom predstave Papirnati Pinter na Novom Beogradu pokrenuta nova pozorišna scena Carina. Predstava je omnibus od četiri kratka komada Harolda Pintera: Stanica Viktorija (Victoria Station 1982), Glasovi porodice (Family Voices 1981), Još jedno pred odlazak (One For the Road, 1984) i Gorštački jezik (Mountain Language, 1988). Naredno igranje je u subotu, 22. januara 2011. u 20h, ulaz je besplatan.

Lokacija: Narodnih heroja 30 (u tržnom centru u kome se nalazi Infostan), preko puta zgrade Carine.

Stvaraoci Papirnatog Pintera su prevodilac: Borivoje Gerzić, reditelj Marko Kostić, glumci: Rade Ćosić i Vladimir Tešović. Scenograf i dizajner papirne lutke: mr Aleksandra Zdravković. Umetnički direktor i producent projekta: mr Nataša Milović. Video režija: Novak Simić i Marko Kostić. Dobrotvor projekta: predsednik MZ Studentski grad, Predrag Preša Luković.

Detaljnije...
 
Grafiti majstori na IMT zidu
petak, 27 avgust 2010

Detaljnije... U nedelju 29. avgusta 2010. od 11 sati na IMT-ovom zidu preko puta bloka 70 održaće se internacionalni graffiti jam pod nazivom Meeting of Styles. Trideset graffiti umetnika iz Finske, Hrvatske i Srbije oslikaće ovaj zid koji već decenijama važi za zid sa najboljim grafitima u gradu.

Za ovaj simbol blokova je preko godinu dana trajala uporna borba nepoznatih grafitera pošto je bio prekriven bilbordima marketinške agencije "News Wall" a svaka njihova reklama bila išarana grafitima čim bi bila postavljena. Ovo je prvi graffiti jam na zidu od kada je konačno oslobođen od bilborda marta ove godine.

Istog dana u 22h zvanicni after party ovog događaja će se održati na brodu Povetarac gde će domaćini DJ Kaiah, DJ Mote i MC BoJAH ugostiti mnoge DJ-eve tako da će se pored standardnog drum 'n' bass zvuka puštati i breakbit, dubstep i hip hop.

Novo: Fotografije sa ovog događaja možete pogledati ovde.

Detaljnije...
 
Španski paranoidni film u NBKM
petak, 27 avgust 2010

Detaljnije... Filmski ciklus "Španski paranoidni film" na kome će biti prikazana dva filma kojima su zajednički imenitelji teorije zavere i paranoidna atmosfera, biće održan 27. i 28. avgusta 2010. u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže (blok 45). Selektor programa je Marko Kostić, filmski reditelj i kritičar, a obe projekcije biće praćene uvodnim izlaganjem. Ulaz na sve projekcije je besplatan. U saopštenju organizatora, Instituta Servantes i Novobeogradske kulturne mreže, navodi se da će u petak, 27. avgusta, u 20 sati biće prikazan film "Mataharis" ("Detektivke") rediteljke Isijar Boljain u kome glavne uloge tumače Najva Nimri, Tristan Uljoa, Marija Vaskes i Nurija Gonsales.

Film govori o privatnim detektivkama koje se ne uklapaju u sliku detektiva, jer ne nose pištolje, već idu u kupovinu, menjaju pelene i pokušavaju da održe svoje ljubavne veze. Dok otkrivaju tuđe tajne, njih tri uviđaju da imaju sopstvene laži koje nisu znale da vide i istine koje je bolje ne otkriti.

Film "Teza" Alehandra Amenabara, koji će biti prikazan 28. avgusta u 20 sati, govori o studentkinji filmske kamere Anheli koja priprema tezu o nasilju na televiziji i filmu. Kako bi joj olakšao rad, njen mentor obećava da će u videoteci fakulteta potražiti materijal za nju, ali sledećeg dana biva ubijen u svom kabinetu.

Detaljnije...
 
Blok galerija - konkurs
utorak, 25 maj 2010

mt_ignore:blokgalleryBlok Galerija raspisala je konkurs za samostalne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2011. godine. Konkurs je otvoren od 1 do 20. juna 2010.

Umetnici koji žele da izlažu u ovom izlagačkom prostoru popunjenu prijavu za konkurs sa potrebnom dokumentacijom (CD/DVD) mogu poslati do 20. juna 2010. godine ili dostaviti na adresu: Blok Gallery, Jurija Gagarina 221, 11070 Novi Beograd, tel: 011/2151675
Obrazac za prijavu možete preuzeti ovde ili u prostorijama galerije.

Detaljnije...
 
Džoni Racković u Bloku 45
subota, 08 maj 2010

Detaljnije... U subotu 15. maja 2010. u Blok galeriji u bloku 45 će se otvoriti izložba Nenada Džonija Rackovića "Lord of the Hardcore". Na otvaranju nastupaju i DJ-evi Ewox, En-Tropic i Đorđe Popović. Početak performansa je u 19h, ulaz je besplatan, izložba je otvorena do kraja maja.

Nenad Racković, ponovo, nakon 20 godina, izlaže kolekciju svojih vinila. On je prvi koji je na ovim prostorima izložio gramofonsku ploču kao muzejski eksponat. Prvi koji je uživo uništio uređaje. I jedini čije su brutalne slike na pločama definisali Hardcore kao bombardovanje očnog živca.

Danas su ovi radovi izloženi uz Rackovićev video džeing (koji predstavlja digitalizovan način mišljenja u slikama) i elektronsku muziku (koju di džejevi puštaju po klubovima). Slika se sada javlja u jednoj novoj mreži digitalnih konstrukcija koje omogućavaju čulima da se spoje i međusobno povežu. Digitalnim umrežavanjem optičkih i akustičkih tehnologija nastaju slike i ritmički vizuelni zvuci koji se mogu dalje kombinovati i reprodukovati. Tako izložbena postavka postaje slična klabingu koji razvija oblik zabave zasnovane na sintezi prostora, pokreta, svetla, zvuka, slike, droge... Realizujući umetnost kao popularan događaj prijemčiv svim čulima, izložba-klabing pokušava da afirmiše ideju hiper potrošnje. Video džeing i di džeing ostvaruju jedinstvo umetničkog događaja (kada muzika usaglasi svoj ritam, pojačava se video).

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11 - 15 of 45
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику
  • Одржана прва радионица у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“

Trenutno na TV-u

TV uživo