Poslednje poruke na forumu

Divlje naselje uz Savu
utorak, 27 april 2010

mt_none:OstružnicaNa potezu od šljunkare na Savi, od Bloka 45 do Ostružničkog mosta, uz samu obalu reke, u roku od samo godinu dana bespravno je podignuto nekoliko stotina vikend kuća, piše dnevni list "Danas". Sve do pre godinu, dve, tu su bile gotovo neprohodne šikare. Sava redovno svake godine plavi taj prostor, ali divlji preduzimači lako su rešili taj problem, pa su sve te kuće, poput sojenica, izgrađene na dva, tri metra visokim betonskim stupovima.

Ono što je najinteresantnije, niti jedna opštinska ili gradska nadležna ustanova, nema tačnih podataka o tome, ko su vlasnici kuća, zašto nisu srušene, ko je uopšte dozvolio da se uzurpira priobalje i ograđuju privatne plaže. Međutim, kuće i dalje niču uz obalu reke i ugrožavaju reni bunare, iz kojih se pijaćom vodom snabdeva dobar deo prestonice.

Na ovom delu obale Save ne postoji potrebna infrastruktura, ali to ipak ne predstavlja problem za dovitljive sugrađane. Kuće imaju sve što je potrebno za život, uključujući i struju i vodu, koju naravno, niko ne plaća. Prostor oko većine kuća strogo je ograđen, pa je tako ostalim građanima onemogućen prilaz reci Savi.

Detaljnije...
 
Obnova Đačke česme u Bloku 45
sreda, 31 mart 2010

Detaljnije...Đačka česma se nalazi na šetalištu Lazara Kardenasa u Bloku 45 na Novom Beogradu. Izgrađena je 1983. godine, po projektu arhitekte Zorana Veljovića. Česma već dugi niz godina ne radi i u prilično je lošem stanju. Šetalište na kome se nalazi okružuju Osnovna škola "Branko Radičević" i vrtić "Sunce", sa jedne, i vrtić Zvončići, sa druge strane. Dvorišta ovih objekata su lepo uređena, puna igračaka i sprava za rekreaciju dece, tako da se zapuštena česma u ovakvom ambijentu odmah primeti.

Uprava za vode Sekretarijata za komunalne i stambene poslove i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" doneli su odluku da "Đačku česmu" u Bloku 45 dovedu u funkcionalno stanje i preuzmu je na dalje održavanje. Kako česma ne radi već dugi niz godina, potrebno je obaviti kompletnu sanaciju, a prvi korak je prikupljanje tehničke dokumentacije i izrada glavnog projekta za sanaciju česme, što je predmet javne nabavke koja će biti sprovedena u aprilu ove godine. Očekivani termin za završetak projekta jeste septembar 2010. godine, posle čega će se, u skladu sa mogućnostima, pristupiti sanaciji česme. Realno je očekivati da će radovi biti izvedeni u toku 2011. godine.

Detaljnije...
 
Foto konkurs za učenike
petak, 05 mart 2010

Detaljnije...Opština Novi Beograd, drugu godinu zaredom, organizuje nagradni konkurs za najbolju dečiju fotografiju pod nazivom "Kako ti vidiš Novi Beograd".

Konkurs je otvoren do 22. marta 2010. Sve fotografije koje uđu u užu selekciju biće razvrstane prema uzrastu učenika u dve kategorije: osnovna i srednja škola. Glasanje će trajati od 23. marta do 5. aprila, a obavljaće se preko sajta opštine novibeograd.rs. Za autore najboljih fotografija obezbeđene su i vredne nagrade.

Fotografije se mogu dostaviti na pisarnicu opštine sa naznakom "Drugi konkurs za najbolju dečju fotografiju Novog Beograda" ili poslati na mejl decijafotografija@novibeograd.rs. Podsećamo da je u toku i konkurs novobeogradskog bijenala "Biramo najbolju fotografiju Novog Beograda".

Detaljnije...
 
FEST 2010 na FDU
četvrtak, 18 februar 2010

mt_ignore:fest2010I ove godine se na Fakultetu Dramskih Umetnosti organizuju besplatne projekcije i razgovori sa autorima filmova sa ovogodišnjeg FEST-a. Ovogodišnji program na FDU počinje u ponedeljak 22. februara i traje narednih 8 dana.

Raspored projekcija:

Ponedeljak 22.2.

10:00 ŠIROM OTVORENIH OČIJU/ EINAYM PKUHOT (91 min, Izrael, Nemačka, Francuska)
Promocija filmskog časopisa FILAGE, gosti DEJAN DABIĆ i SRDJAN SAVIĆ
12:00 LURD / LOURDES (99 min, Austrija, Francuska, Nemačka )
14:00 LIBAN (92 min, Nemačka, Izrael, Francuska, Liban; Dist: Megacom)
GOST: SAMUEL MAOZ (r)

Detaljnije...
 
Konkurs za najlepšu novobeogradsku fotografiju
četvrtak, 18 februar 2010

Detaljnije...Opština Novi Beograd raspisala je nagradni konkurs novobeogradskog bijenala "Biramo najbolju fotografiju Novog Beograda". Tema konkursa je Novi Beograd, a fotografije se u neograničenom broju mogu slati do 10. marta 2010. godine.

Najbolje fotografije opština će nagraditi novčanim nagradama u iznosu od 50 hiljada za prvo mesto, 30 hiljada za drugo i 20 hiljada za treće mesto.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 16 - 20 of 45
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику
  • Одржана прва радионица у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“

Trenutno na TV-u

TV uživo