Poslednje poruke na forumu

Izložba inspirisana Kineskim tržnim centrom u bloku 70
sreda, 17 februar 2010

mt_none:Prelazi Tokom februara godine na 3. spratu novog Kineskog tržnog centra u bloku 70 biće postavljena izložba pod nazivom PRELAZI. Projekat "PRELAZI" posvećen je aktiviranju umetničkih potencijala neočekivanih prostora u gradu, umetničkoj produkciji koja je inspirisana prostorom Kineskog tržnog centra, kao i aktuelnim sociološkim i ekonomskim dešavanjima, okupljajući autore različitih estetskih senzibiliteta i profesionalnih usmerenja. Postavljajući balans postojećim modelima prezentacije i produkcije, cilj projekta jeste kreiranje imaginativnih prostora, u kojima je omogućeno stvaranje različitih mogućih budućnosti.

Učesnici projekta jesu autori koji prepoznaju Blok 70 kao veoma važan deo našeg grada, ali i prisutnu alijenaciju i kontradiktorna osećanja koja se vezuju za ovaj deo grada i koji svojim radovima reaguju na taj fenomen u cilju razvoja umetničkih projekata koja neće doprineti njegovoj daljoj marginalizaciji, već regeneraciji ove lokalne zajednice.

Izložba je otvorena u novom Kineskom tržnom centru u Bloku 70, 3. sprat, Jurija Gagarina 91 od 1. februara do 1. marta 2010. godine. Radno vreme od 10h do 17h, osim utorka.

Detaljnije...
 
Elitni teniski kompleks u Dr. Ivana Ribara
ponedeljak, 08 februar 2010

Detaljnije...Pogledajte nacrte budućeg kompleksa koji će se nalaziti iza naselja "Dr. Ivan Ribar" na Novom Beogradu. Ranije se pisalo o početku gradnje kompleksa "Đoković", a sada su se pojavili i detaljni prikazi ovog sportskog centra. Radi se o dva spojena placa od skoro 40 hiljada kvadratnih metara na kojoj "Family Sport" planira izgradnju teniskog centra i više pratećih uslužnih objekata kao što su hotel, restorani, prodajni prostor i drugo.

Planovi za ove placeve podrazumevaju izgradnju zgrada niže spratnosti, odnosno prizemlje i još tri sprata. Sam sportsko-rekreativni centar imaće otvorene i zatvorene terene, kao i tenisku arenu kapaciteta oko 5.000 gledalaca za održavanje međunarodnih turnira. Posle duže pripreme arhitektonski studio "Articons" predstavio je izgled budućeg kompleksa kroz veoma zanimljive rendere.

DEMANTI: Naknadno je "Family sport" ove fotografije ocenio kao neautentične i neovlašćene. Otac drugog reketa sveta, Srđan, izjavio je da porodica i preduzeće "Family sport" nemaju veze sa objavljenim modelima i podacima, dodajući da je grafički prikaz kompleksa neko uradio bez njihovog ovlašćenja. Isto je potvrdio i Srđanov brat Goran.
– To je samo jedno od 50 rešenja o kojima smo na ovaj ili onaj način razmišljali – istakao je Goran Đoković za "Politiku".

Detaljnije...
 
Bilbord umesto grafita
petak, 13 novembar 2009

Detaljnije...Zid fabrike IMT u ulici Jurija Gagarina godinama krase grafiti koji rade najbolji beogradski grafiti-umetnici. Nažalost, bahatošću nepoznatog preduzetnika ubuduće neće biti tako. Postavljanjem bilborda dužine preko 150m preko grafita uništen je ovaj urbani simbol Blokova, zid koji je zbog svoje atraktivnosti često bio deo scenografije mnogih filmova i muzičkih spotova. Gnev writera se već posle nekoliko dana vidi na ispisanim porukama po bilbordu, po njima sudeći čini se da borba za zid tek počinje.

Pogledajte fotografije:

Detaljnije...
 
FIST - FDU od 13. do 15. novembra 2009 .
petak, 13 novembar 2009

mt_none:FISTU periodu od 13. do 15. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti će se održati peti Festival internacionalnog studentskog teatra- FIST 05. FIST je festival koji su inicirali i koji iz godine u godinu kreiraju i organizuju studenti FDU-a. I ove godine FIST 05 u svom fokusu ima određeni društveni problem. Glavna tema i ključni pojam ovogodišnjeg festivala je problem pop elitizma, kako ga je FIST ekipa definisala.

Detaljnije...
 
Biciklom od Blokova do Obedske bare
četvrtak, 16 juli 2009

mt_none:biciklaU subotu, 18. jula, biće organizovana Sedma savska pedala, rekreativna biciklistička vožnja od Novog Beograda, preko Surčina i Bojčinske šume do Obedske bare.

Ukupna dužina ture u oba pravca iznosi 68,5 kilometara, a start je u 9.30 časova ispred TC "Delta city". Učesnici rekreativno-turističke biciklističke ture voziće maksimalnom brzinom od 22 kilometra po času, uz kontrolu kompaktnosti karavana. Obezbeđeni su vozilo s lekarom, mehaničko vozilo za otklanjanje kvarova, redarska služba i autobus za prijem učesnika koji ne mogu da izvezu čitavu deonicu. Pravo učešća imaju svi punoletni rekreativci, koji se smatraju zdravim i sposobnim za učešće kao i maloletni rekreativci uz saglasnost roditelja. Pored Bojčinske šume i Obedske bare, učesnici će posetiti i manastir Fenek iz 1927. godine.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 25 of 45
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику
  • Одржана прва радионица у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“

Trenutno na TV-u

TV uživo