Poslednje poruke na forumu

Otvaranje skejt parka
ponedeljak, 29 septembar 2008

Detaljnije...Na novobeogradskom Ušću u nedelju je otvoren najveći skejt park na Balkanu, u čiju izgradnju je uloženo 27 miliona dinara. Park je opremljen savremenim rampama, poligonima i stazama, a prostire se na 2.200 kvadratnih metara. Ljubitelji skejtinga u Beogradu su aktivni već dvadesetak godina, a skejteri su, pre četiri godine, dobili limeni park na Adi Ciganliji, koji je napušten zbog loše podloge i čestog povređivanja. U parku je postavljeno 15 sprava neophodnih za uživanje u vožnji, a projekat je rađen u saradnji sa skejt klubom "Kobazz".

Na otvaranju je održano takmičenje skejtera kao i demo vožnje bajkera i roškara. Pobednici u kategoriji starijih vozača su:

1. Denis Pušic (CRO)
2. Ivan Maraš (CRO)
3. Filip Kisin (CRO)

Detaljnije...
 
Ljubav i drugi zločini - izložba
subota, 13 septembar 2008

Detaljnije...Izložba povodom filma Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini" otvorena je 12. septembra u Robnoj kući Beograd u Knez Mihajlovoj ulici. Na ovoj multimedijalnoj izložbi prikazani su delovi scenografije, kao i fotografije iz filma i one koje su tokom snimanja pravili direktor fotografije Simon Tansek iz Slovenije i scenograf Folker Sefer koji je poznat i po radu na velikom hitu "Čudesna sudbina Amelije Pulen". Posebno je zanimljiv zid sa ogromnom panoramom Blokova ispred koje posetioci mogu da se fotografišu. Atraktivna je i "soba za ljubljenje" glavnog junaka filma, kao i posebno opremljena prostorija za karaoke samo sa jednom pesmom, koja je lajt motiv ovog filma - "Besame mučo". Posetioci mogu da ostave utiske tako što će napisati grafit na specijalnom zidu ili napisati pismo nekome bilo kome iz ekipe filma pošto svi imaju posebno poštansko sanduče, nalik onima na ulazu svake blokovske zgrade. Izložbu možete posetiti do 22. septembra.
Blokovi.com su bili na otvaranju izložbe, pogledajte galeriju slika:

Detaljnije...
 
Česme već pokvarene
nedelja, 24 avgust 2008

Detaljnije... Pre dva meseca u okviru "Komunalnog uređenja Opštine kroz male projekte" Opština Novi Beograd je inicirala i finansirala izgradnju nekoliko fontana sa česmama, u sklopu projekta revitalizacije i oplemenjivanja prostora u blokovima 61, 62, 63 i 64. Izrada i postavljanje česmi koštalo je oko 1,2 miliona dinara.

Ovih dana smo bili u inspekciji dve česme/sunčevih satova i zatekli smo ih u prilično razočaravajućem stanju. Samo dva meseca posle svečanog otvaranja nijedna česma na ovim objektima ne funkcioniše ispravno. Uz to, objekti su u sred dana u debeloj hladovini od okolnih zgrada tako da ni sunčev sat nema funkciju.

Detaljnije...
 
U Blokovima se snima film Luc Besson-a
utorak, 19 avgust 2008

mt_ignore:David BelleOvih dana u novobeogradskim blokovima boravi ekipa filma radnog naziva "District 14" (srpski prevod bi bio "Blok 14") koji je počeo da se snima na raznim lokacijama u blokovima. Do sada su francuske filmadžije koje predvodi kao producent Luk Beson primećene ispred kineskog tržnog centra i u blokovima 61, 62 i 64. Film je nastavak hita iz 2004 "District 13" čija je radnja smeštena u blokovima Pariza (Banlieues) i prati život pankera Leita koji se bori protiv mafijaša Tahe. Leita igra osnivač parkura David Belle tako da film obiluje scenama u kojima Belle koristi ovu veštinu i Novobeograđani imaju zadovoljstvo da ga gledaju uživo kako preskače blokovske zgrade.

Detaljnije...
 
Skejt park na Ušću. Blokovima novo boćalište
subota, 26 juli 2008
mt_ignore:balote

Opštinska uprava je konačno odlučila da se skejt park sagradi na Ušću a ne u Blokovima kako je najpre planirano. Prvobitno je bila određena lokacija u bloku 70A, ali se posle dva meseca pregovora sa stanirama okolnih zgrada odustalo od te lokacije. Ipak, opštinari nisu naveli proteste stanara kao razlog promene lokacije već to što bi pre ili kasnije skejt park bio poplavljen jer bi bio izgrađen neposredno uz obalu Save (nameće se onda pitanje zašto se ta lokacija uopšte i uzimala u obzir). Potom je park trebalo da bude izgrađen pored budućeg teniskog kompleksa firme Family Sport, koja je u vlasništvu porodice Novaka Đokovića, ali se i od toga odustalo nakon dopisa te firme u kojem se izražava mišljenje da je takav park "u potpunosti neprikladan i nekompatibilan s obzirom na elitnost njihovog objekta". Konačno se određuje lokacija na Ušću, daleko od stambenih zgrada, neposredno uz biciklističku stazu. Opština je potpisala ugovor sa firmom Armavent koja će opremiti park dimenzija 38 x 58 metara sa 15 sprava - rampi za skejt, rolere i bicikle.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 26 - 30 of 45
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику
  • Одржана прва радионица у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“

Trenutno na TV-u

TV uživo