| Napravite nalog
Powered by Core Design

Adresar

Poreska uprava - filijala Novi Beograd

Adresa
Tošin bunar 159
Telefon
za pravna lica 2205-101; za preduzetnike i fizička lica Centrala: 3106-700, razna obaveštenja 3106-751
Votes
21
Visited
0
Oceni
21 glasova
Komentari (10)
Vec dva dana na ove telefone iz poreske na TB niko se ne javlja
0112205119
0112205120
0112205121
byvalentina, maj 8, 2014
Poreska uprava verovatno vazi za sva popunjena radna mesta(izmisljena takodje}najbahatijim ,najneljubaznijim i najlenjijim radnicima .Naravno ni drugi sektori nisu imuni na ovaj opstinski sindrom.
byVlada, oktobar 23, 2012
Treba da odem do poreske, sad citam komentare i zamisljam sta sve moze da me snadje... pa imam pitanje za sve posetioce: Na sta vas podseca rec "tragikomicno"?
byMilica, septembar 6, 2012
Draga Saška ti si odlično prošla, da si došla dan kasnije, to jest 6.9.2012, ne bi našla ni neurednog, nesrećnog zamenika šaltera 10. Kad sam pitala kolegu levo od šaltera 10 "Ko menja šalter 10" rekao mi je da ne zna i da piše na šalteru (iaoko zna da ne piše). Prešla sam na šalter levo od levog kolege i postavila pitanje levoj koleginici ko menja šalter 10. Rekla je da ona zna koga ona menja, ali da za šalter 10 ne zna. Pogledala sam levlje od leve koleginice kako bi postavila isto pitanje sledećem levom kolegi, ali je šalter bio zatvoren kartonom pauza. Ponovo sam pitala levu koleginicu koga da pitam za šalter 10. Rekla je idite na šalter mislim 31, pitajte tamo. Krećem desno preko puta od leve koleginice i pitam desnu koleginicu ko menja šalter 10. Desna koleginica zaprepašćena kaže da nema pojma i čudi se zašto sam došla nju da pitam. Vraćam se kod leve koleginice i menjam pitanje. "Gde sedi njihov šef?" Šapatom mi kaže da idem kod načelnice Petrije na III sprat. Odlazim na III sprat u sobu gde su dve osobe neznajući ko je načelnica Petrija i po sopstvenoj proceni obraćam se pogrešnoj osobi. Kažem, treba mi načelnica Petrija gledajući u osobu koja ne radi trenutno ništa. Petrija diže pogled sa nekakvih kartica koje je sravnjivala sa strankom i reče sačekajte malo. U međuvremenu dolazi još jedan slučaj sa šaltera 10 upućen od leve koleginice. Petrija završava sravnjenje i ljubazno nam se obraća. Iznosimo joj naš problem i Petrija u momentu rešava: poziva kolegu sa šaltera 18 uz molbu da do 12 časova menja šalter 10, jer je koleginica sa šaltera 10 na godišnjem, a zamena je na bolovanju. Posle 12 časova će verovatno Petrija sesti za šalter 10.

PETRIJIN VENAC
bySaška, septembar 5, 2012
Jutros (05.09.2012.godine)sam u Filijali Novi Beograd u Tošinom bunaru predavala obrasce, i u šalter sali na šalteru broj 10 sedi jedan izuzetno neuredna, neljubazan i nekulturan referent. Naime kada sam ga pitala da li menja koleginicu Dragicu (mislim da se tako zvala referentkinja)ili je na novi referent prvo je ćutao, a na moje ponovljeno pitanje rekao je da to nije moj problem i počeo da viče takodje mi je rekao ako nisam zadovoljna da se obratim nadleđnim, naravno uz viku. S obzirom da je prethodna koleginica bila izuzetno ljubazna, i da smo sa njom saradjivali od 2008 godine smatram da je sasvim uredu da znam da li je referent promenjen ili samo zamena.
Žao mi je ako vaš saradnik nije zadovoljan radnim mestom ili ima porodičnih problema, smatram da to ne treba da prenosi na posao.
Mislim da vaši saradnici nisu svesni da su oni tu zbog nas a ne mi zbog njih, i da ste vi naš servis a ne mi vaš.
Posle ovakve njegove reakcije smatram da ukoliko mi bude bila potrebna neka informacija ili pomoć, naravno poslovna, neću je dobiti, jer referent nije raspoložen za saradnju.
byKorisnik, juli 18, 2012
KATASTROFA
IZGUBLJENI U VREMENU I PROSTORU SAMODOVOLJNI
JADNA JE DRZAVA KOJA UBIRA POREZ NA OVAJ NACIN
GRADJANI IH MOLE DA UZMU POREZ A ONI NEĆE.....
GILJOTINA ZA SVE
bySanja, februar 24, 2012
Ne daj boze da moras da odes tamo.
Taj vid maltretiranja i sikaniranja stranaka nigde ne postoji.
Najgora ustanova u gradu. Molim nadlezne da se malo zamisle ko od cijih para ovde zivi.
byrada, januar 18, 2012
nista ne fukcionise.
sta god treba mora se odvojiti 2-3 meseca strpljenja da isprave svoje greske koje smo mi duzni da nadjemo pa da ih zamolimo kaoda smo mi knjizili a onda da obijamo vrata saltere i ponovo vrata pa salter i tako u nedogled i nakraju to isprave a u medjuvremenu naprave neku drugu gresku i sve ispocetka.
lose jako lose
byRade, januar 2, 2012
Kojoj strukturi gradjana je prilagodjeno radno vreme filijale?
Kada ce Poreska uprava omoguciti gradjanima da na vreme dobiju poresko resenje za nekretnine?
Kada ce svakom biti omoguceno da na lak, jednostavan nacin stekne uvid u stanje duga za porez za nekretnine?
NESHVATLJIVO, kakav menadzment je na celu ovoliko okostale birokratske strukture?
byRade, januar 2, 2012
Kojoj strukturi gradjana je prilagodjeno radno vreme filijale?
Kada ce Poreska uprava omoguciti gradjanima da na vreme dobiju poresko resenje za nekretnine?
Kada ce svakom biti omoguceno da na lak, jednostavan nacin stekne uvid u stanje duga za porez za nekretnine?
NESHVATLJIVO, kakav menadzment je na celu ovoliko okostale birokratske strukture?
Rezultati 1 - 10 of 10
Follow us on Foursquare
EUnet