| Napravite nalog
Powered by Core Design

Adresar

OŠ "Radoje Domanović"

Adresa
Bulevar umetnosti 31a
Blok
28
Telefon
2137-679, 2130-165
Votes
208
Visited
4024
Oceni
208 glasova
Svojom istorijom, mestom gde je stasala u Šafarikovoj ulici u starom jezgru Beograda i mestom gde je doživela punu afirmaciju - u novobeogradskom bloku 28, naša škola predstavlja simbol modernog školstva. S druge strane, zbog njene seobe sa jedne na drugu obalu reke Save, naša škola pomalo podseća na one crkve iz legendi koje su se preko noći premeštale sa jednog na drugo mesto.

Radni vek započela je u Šafarikovoj ulici broj 8, u zdanju u kome je danas Specijalna škola za decu sa oštećenim vidom "Dragan Kovačević". Prvo zvono u tek sagrađenoj školi oglasilo se 12. oktobra 1954. godine. Nakon što je 1963. godine je preimenovana iz u osmogodišnje u osnovnu školu, svoju prosvetnu misiju završava u starom Beogradu. Glavni grad, koji je već odavno prekoračio na levu obalu Save, naglo se širio. Novoizraslim stambenim blokovima bila je potrebna škola. Odlučeno je da se taj važan zadatak poveri nastavnom osoblju škole "Radoje Domanović".

Početkom školske 1973/74 godine, novosagrađena škola je otvorila svoje dveri i svoje svetle i prostrane učionice učenicima i nastavnicima kojima je predato zdanje neobičnog arhitektonskog rešenja, poput deteline sa tri lista. Bila je to najmodernija škola u ondašnjoj Jugoslaviji u kojoj je bilo mesta za oko 1200 učenika.

Napomenimo još da se u školskom dvorištu nalazi bronzana bista Radoja Domanovića. Postavljena je povodom dvadestpetogodišnjice postojanja škole, a delo je vajara Nebojše Mitrića. Pored nje nalazi se bista kurira Dragana Kovačevića.
Komentari (63)
byNije Bitno, septembar 25, 2014
Učenica sam šestog razreda osnovne škole OŠ Radoje Domanović... Kao i većina dece, verovatno nisam oduševljena idejom da svako jutro ustajem rano i krećem u školu, međutim, ne pada mi teško iz više razloga... Škola nam počinje u 8:30 što nam daje i više nego dovoljno vremena da se naspavamo... Krećem u školu zadovoljna jer znam da će me u školskom dvorištu dočekati gomila nasmejane dece koja ćaskaju i razmenjuju tinejdžerske informacije... Mlađa deca ( od prvog do četvrtog razreda ) imaju svoj deo dvorišta i svoj ulaz što nam omogućava lakši ulazak u školu i lakše kretanje po školskom dvorištu... Svako ima svoj deo i dovoljno prostora... U dvorištu se od 8:00 h nalaze i 3 dežurna nastavnika koja sve drže pod kontrolom ( nadgledaju jer je obično sve pod kontrolom ) dok se na ulazu od 8:10 nalaze i jedan dežurni nastavnik i tetkica koji čekaju 8:20 da zazvoni prvo zvono i da puste učenike u školu... U 8:20 oglašava se prvo zvono, kada dežurni nastavnik i tetkica otključavaju vrata ( deca ne smeju ući u školu u koliko dežurni nastavnik to nije odobrio, tačnije, stigao do ulaza ) Svako odeljenje odlazi do svog kabineta i ostavlja stvari ispred ulaza u kabinet... Nastavnici u 8:30 dolaye do kabineta, otključavaju i puštaju decu unutra... Počinje čas, u 9:15 zvoni i deca izlaze i odlaze do kabineta za sledeći čas, ostavljaju stvari ispred i čekaju nastavnika... Veliki odmor traje 25 minuta. Da, zaboravila sam da napomenem da stariji razredi uvek idu u prepodnevnu smenu kako ne bi ostajali u školskom dvorištu kasno uveče... U 10:25 zvoni prvo zvono, nakon kojeg deca imaju 5 minuta da se vrate do svog kabineta i sačekaju nastavnika... Sve funkcioniše kako treba... Izleti i ekskurzije su i više nego dobro organizovani... Deca se nalaze sa svojim razrednim starešinama kod Megatrenda i odatle kreću manje'više svi autobusi... Dan nam je ispunjen, zadovoljni smo, a nastavnici imaju razumevanja za nas... Uvek su tu da saslušaju i pomognu... Pričam ovo iz ugla jedne šestakinje... I evo, već se pripremam za put na Kopaonik sa nastavnikom fizičkog i svojim prijateljima ( iz svih razreda i odeljenja ), jer ne mogu da dočekam... Inače, stariji učenici druže se sa mlađima i tu nema problema... Često će te naleteti na starije učenike koji mladjima objašnjavaju nešto, pozajmljuju svoje stare sveske i daju savete... Svi se druže i atmosfera je odlična.. Naravno, dese se problemčići svaki dan, ali... Ništa ozbiljno i strašno... Atmosfera je odlična, a škola vrlo pozitivna... Sve pohvale!
byMihajlo01, avgust 14, 2014
Ne vidim uopšte što je toliko bitno ko je direktor škole. Ja tokom osmogodišnjeg školovanja nisam imao apsolutno nikakvih susreta sa direktorom (tada je bila jak kadar vladajuće partije). Rezultati koje đaci postižu i mišljenje samih đaka je jedini relevantni parametar, a ne mišnjenje neurotičnih roditelja koji svojim stavovima prave neurotičnu decu. Sve polazi iz porodice, pa ako poseješ kako ne valja, ni žetva neće biti berićetna, pa makar dete poslali u najbolje škole.
bymarko, juli 27, 2014
Ocekivao sam da se penzionisala do sad ali izgleda da jos nije skupila dovoljno poklona i pokloncica koje je tako volela i srdacno primala bas kao i decicu tih jadnih roditelja.
Uzas kako je podizala u visine djake koji su sad djubre Beogradskog asfalta a decu koju je ponizavala sada sijaju i na njenu veliku ironiju neki su cak bili njene kolege u istom tom Radoju.
Kakav je kadar kad je direktorka Rutesicka.
bymaja, juli 26, 2014
Sa Miroslavom Rutesic na celu....samo u pakao, zena koja je gajila mrznju prema odredjenoj deci jos 80- tih,mogu misliti 2000-tih u kakvu se zver pretvorila.
Zena je bila sjajan profesor srpsko-hrvatskog jezika ali kao covek i pedagog nula.
I danas je ona direktor^, strasno...., pa ona bi trebalo da odgovara za verbalne i psihicke zlocine koje je pocinila na generacijama dece.
byMilica, juli 14, 2014
Skola Radoje Domanovic je, po rezultatima na prijemnom ispitu, prva u Opstini, prva u gradu. Nastavnicima koji rade sa nasom decom svaka cast. Bravo!!!
byRoditelj, juni 27, 2014
Malo ih je više! Fizičarka svojevremeno radila u kazneno - popravnoj ustanovi i po profesionalnoj deformaciji u svakom učeniku vidi delikventa, kriminalca...Uporno se trudi da ih sroza kao ličnosti!Ma, za izbegavanje!!!!!
byMihajlo, juni 26, 2014
Upravo sam video rezultate prijemnog za upis u srednje škole:

DOMANOVIĆ: Prosečan uspeh 52.24; Prosečan rezultat na prijemnom: 32.15
KOSTIĆ: Prosečan uspeh 54.75; Prosečan rezultat na prijemnom: 28.64

Zaključak: Očigledno se u Kostiću previše poklanjaju ocene, kao što sam imao prilike i da čujem. A rezultati daleko ispod očekivanja u odnosu na uspeh. U Domanoviću drugačija slika. Očigledno se radi sa decom kako treba. Znači DOMANOVIĆ!

Ovi rezultati dovoljno govore, a ne sumnjam da svuda ima po koji nezgodan profan!
byDragana, juni 22, 2014
U potpunosti se slažem sa mišljenjem Roditelja.Školu zaobići u širokom luku! To je škola gde dominira nepravda, forsiranje pojedine. Profesorke uglavnom matore, klimakterične, te kad im naiđe valung, deca ispaštaju. Ima u okolini daleko boljih škola!
byRoditelj, juni 21, 2014
Škola torture, kako jedan roditelj reče.Malo je nastavnika koji poznaju pedagogiju a koju bi trebalo da poznaju s obzirom da rade sa decom.Nekorektno ocenjivanje od pojedinih nastavnika, etiketiranje učenika ( što znači jednom ocrnjen, ocrnjen do kraja školovanja i osuđen na poseban ,,tretman,,) a to znači:etiketa - loša ocena, bez obzira na znanje.Forsiranje pojedine dece dok se pojedina porede sa ološima, propalitetima... Vrlo pedagoški!Za pohvalu Nežić, prof. matematike ( ne znam da li je još u školi),Bajićka,profes. srpskog - stroga i pravična( deca mnogo nauče), Roni-profesor fizičkog-odličan pedagog. Loši - Jasmina Mijatović - matematika - nula profesor, nula pedagog,Jovanović Nataša - biologija- nula pedagog, nula profesor. Od učiteljica za pohvalu Snežana Stamenić,Danka,učitelj Goran .Sve u svemu , škola za izbegavanje!
byMihajlo, juni 11, 2014
Poštovani roditelji, bivši i sadašnji osnovci,

Naše dete naredne školske godine, dakle u septembru 2015. treba da krene u prvi razred. Da li bi neko mogao da preporuči jednu od dve gore navedene škole? Posebno bi nas zanimala mišljenja đaka i njihovih roditelja koji ove godine završavaju treći, odn. sedmi razred. Koju bi učiteljicu, odn. učitelja preporučili i kakva su iskustva iz obe škole?
Hvala unapred!
byAleksandra, maj 11, 2014
Dragi svi, poštovani sugrađani! Imamo dvoje dece koji od septembra treba da krenu u jednu od novobeogradskih osnovnih škola - sin će tada biti drugi razred a ćerka će biti peti razred. Odgovorna su, marljiva, pametna, vredna i kulturna deca. Izbor škole smo suzili na dve: OŠ Radoje Domanović i OŠ 20. Oktobar. Ukoliko se neko bavio poređenjem ove dve škole, molimo vas da nam napišete svoja zapažanja i procene. Takođe, molimo vas da nam napišete ukoliko imate neku preporuku kada je u pitanju Škola Radoje Domanović(što se tiče izbora odeljenja, učiteljice, razrednog starešine, ili bilo koji drugi komentar koji bi nam mogao pomoći pri izboru). Hvala, srdačan pozdrav, Aleksandra i Dragan
byCica, april 12, 2014
Hvala Vam puno. O skoli smo culi sve najbolje. Prica se da je to skola iz koje deca u srednju skolu odlaze sa odlicnim znanjem. Definitivno upisujemo Domanovic.
byimalinko, april 2, 2014
Verujem da je Snezana Stamenic izuzetno dobra uciteljica ali
nikako ne moze da bude najbolja na svetu
Danka Keric je najbolja na svetu!!!
Ok. Da ne bude da se samo salimo. Danka je odlican pedagog, drzi fantastican odnos sa decom, ulaze mnogo energije u njih da ih vodi i nauci. Posebno baca akcenat na matematiku, koju odlicno predaje. Dosta pise po tabli i ceo koncept rada sa decom je interaktivan. Na primer, pre pocetka casa napise zadatke na tabli, onda ih izvodi pred tablu da ih rade jedan po jedan. Kako ucenik pred tablom zavrsi, ona otvara diskusiju ko se slaze sa resenjem (zasto), ko misli da treba drugacije ... na kraju gotovo ceo razred je ucestvovao u izradi tih zadataka, deca uce da prevazidju tremu da rade pred drugima, nema suvoparnog ponavljanja nekog gradiva gde pola razreda spava.
Deca su odlicni prijatelji i vole da se druze. Ona prema njima nastupa prijateljski, ali vrlo jasno ume da stavi do znanja da granice pristojnog ponasanja moraju da se postuju.
Roditeljski sastanci su uglavnom dosadni :)
Eto, ovo je moje iskustvo. Moj je utisak da deca mnogo znaju i da su potpuno spremna za peti razred (ovo mogu da vam potvrdim naredne godine :) ).
Inace, Radoje je dobra skola. Dosta njegovih ucenika pricaju kako je previse teska i zale nad zlohudom sudbinom sto ih roditelji nisu upisali u Lazu. No, u Lazi se ocene poklanjaju i mnogo dece ima ozbiljne probleme u nastavku skolovanja. Moje je misljenje da se ipak u Radoju deca na vreme naviknu da uce, tako da je prelazak u srednju skolu mnogo lagodniji.
Pozdrav svima i nadam se da sam pomogao.
bymamajelena, februar 24, 2014
Molim sve koji mogu da pomognu - treba mi preporuka za ucitelja/uciteljicu koji u septembru 2014 godine primaju prvi razred.
Hvala
byLupuščina, juli 6, 2013
Moja učiteljica Sneška Stamenić,najbolja učiteljica na celom svetu,pre svega jako dobar pedagog i čovek,nema bolje kod nje.Sve pohvale ja sam kod nje završio 2004 godine i bili smo joj prva generacija u Radoju.
byotac, decembar 8, 2012
Kako se niko od dece i roditelja nije javio da odgovori na Vaše pitanje, a sada je već decembar, pretpostavljam da ste već dovoljno saznali o radu dotične učiteljice i da Vi najbolje možete da procenite kakva je i da li je preporuka na mestu. To me baš kopka jer mislim da pedagog i psiholog ne bi smeli da nekog posebno preporučuju.
bymajka, oktobar 2, 2012
Ja sam upisala dete u R.Domanovic i mislim da je dobra skola. Iskreno nemam iskustvo niti je neko meni blizak isao ali razne komsije i roditelji dece koja su isla sa mojom u vrtic hvale tu skolu.Pedagog i psiholog su nam preporucili uciteljicu Snezanu Stamenic, pa vas molim ako neko zna ili je isao kod nje u skolu da napise kakva je uciteljica. Hvala puno
byBranka, avgust 9, 2012
Ovo je škola u kojoj je vreme stalo i u kojoj rukovodstvo i nastavni kadar imaju otpor prema bilo kakvim reformama. Ukoliko smatrate da je školstvo pre reforme bilo bolje, onda je ovo škola za vas/vaše dete. Disciplina je vojnička već od prvog razreda, deca se pretrpavaju i bitnim i nebitnim činjenicama koje se očekuje da pasivno reprodukuju, a razmišljanje, lična inicijativa, preispitivanje i kreativnost se aktivno obeshrabruju. U Lazi Kostiću deca imaju mnogo više slobode, dopušta im se individualno izražavanje i mišljenje, osnovni principi reforme školstva se uvažavaju i sprovode, te ukoliko smatrate da u prošlom veku školstvo nije valjalo, onda je ovo škola za vas/vaše dete. Imam iskustvo s obe škole, te ne govorim napamet. I jedna i druga škola mogu se oceniti i kao dobra i kao loša, a sve u zavisnosti od toga šta od škole očekujete? Staromodno školovanje - Domanović. Moderno školovanje - Kostić. Volela bih da je meni neko rekao da između ove dve škole postoji tako velika razlika pre nego što sam dete upisala u prvi razred, te se nadam da će ovaj moj uvid bar nekome koristiti. Sve se na kraju svodi na to: šta od škole želite? I koji pristup (staromodni ili moderni) može iz vašeg deteta da izvuče ono najbolje? Svako dete je drugačije.
byjedna mama, juni 21, 2012
Najbolja skola u Beogradu. Moja cerka je zavrsila Radoja i mogu da kasem da je to skola bez greske. Hvala svima za pravilan razvoj i vaspitanje sada vec devojke.
byGoran, maj 29, 2012
Imam dvoje dece u školi,i imali smo mnogo sreće sa prvom učiteljicom, jer nismo imali nikakav zahtev, a bili smo veoma zadovoljni njenim radom i odnosom prema deci. Kod izbora sledeće smo se dobro raspitali i saslušali mišljenja roditelja čija su deca bili đaci pojedinih učiteljica. Prilikom testiranja drugog deteta pedagog nam je predlagala da upišemo dete kod učiteljice koja nije bila naš izbor i za koju smo mi čuli dosta negativnih ocena. Odbili smo i nismo se pokajali. Kasnije smo saznali da je dosta dece iz razreda nagovarano da se upiše kod iste učiteljice i da je problem bio u tomr što niko nije želeo da se upiše kod nje. Jedan od poslova pedagoga je da puni odeljenja onim učiteljima kod kojih niko ne želi da se upiše. Ko god se malo razume u marketing zna da se najveće reklame prave za najgore proizvode. Zato svima savetujem da se dobro raspitate pre upisa, i ne dozvolite bilo kome iz škole da utiču na vaš izbor.
bydetelina, maj 17, 2012
Skola je odlicna ukoliko zelite da vam dete nauci nesto.Ja sam isla 90ih u vrlo ruzno vreme,ali ono sto sam tamo naucila znam i danas.Ako imate nedoumice oko izbora ucitelja savet je NE SLUSAJTE DRUGE svako dete je prica za sebe i samo pedagog -sjajna Zdravka Andric moze da vam da pravu sugestiju u skladu sa potrebama vaseg deteta na testiranju.SRECNO
bysm, mart 18, 2012
izuzetno dobra skola, nastavnici i ucitelji su, pre svega, dobri ljudi,a i veoma su strucni, uvek imaju vremena da saslusaju ucenika, jako su predani svom poslu
byБојан, mart 6, 2012
Како сам завршио школу 2006 године, могу рећи само речи хвале за људе који су успели да нас науче не само учењу, већ и да нас припреме за живот. Посебно желим да истакнем Наду Нововић, једну, мени и дан данас веома драгу жену, са којом се испричам сваки пут када је сретнем.Разредни старешина ми је била Драгана Павловић, којој свака част како је успела да издржи све наше хирове. А што се тиче малтретиране деце, па то је већ дискутабилно питање. Деца су сурова, али запитајте се зашто вам је дете малтретирано. Ми смо увек "малтретирали" оне са којима нисмо хтели да се дружимо јер су "дебили", и нису могли да се укључе у друштвене токове. За то су криви само родитељи те деце.
byMilena, juli 22, 2011
Znala sam da su u Domanoviću učitelji i nastavnici najbolji, ali i sama sam se iznenadila kada sam videla da je ova škola treća na Opštini po uspehu na prijemnom ispitu. Moja ćerka se bez problema upisala u školu koju je želela, bez ijednog privatnog časa. Ovo je najbolja škola, bez dileme. Razmažena deca, tj. njihovi roditelji, nisu naučili da se malo pomuče radi uspeha, i odlaze u Kostić- izvikanu školu. Rang lista novobeogradskih škola nam govori ko kako radi. Kostić je 12. na listi. Hvala školi Radoje Domanović.
byhhhhh, juni 22, 2011
gfrrtt
bySMESKO, april 18, 2011
RODITELJI DJACI MOLIM VAS
GENERACIJA OD 1-4 RAZREDA
GENERACIJA GDE SU UCITELJI BOGDAN I GORAN I DVE UCITELJICE
IMA LI NEKO ISKUSTAVA I SAZNJANJA KOJI JE KAKAV PEDAGOG OD NJIH CETVORO?
HVALA VAM PUNO
bymare, mart 7, 2011
Super je Domanovic, najbolja skola.
by????????, mart 4, 2011
ko hoce da mu decu maze i paze nek ih upisu u privatnu skolu!!!!!!Os radoje domanovic je jedina skola koja radi po planu i programu ministarstva prosvete Republike Srbije!!!!nastavnici mozda jesu strogi ali je to za dobro ucenika..
byKuki, februar 17, 2011
Pa upišite dete u ovu školu.
Iskreno, ako ste u mogućnosti upišite dete u neku školu van Novog Beograda,sve škole su katastrofa i problematične...
by, novembar 15, 2010
za upis prvaka u skolu radoje domanovic
koji ucitelj je kakav?
kakva su saznanja i iskustava?
cujemo da ima u jednoj generaciji dva muska ucitelja
Bogdan i drugom ne znami me kakvi su?
hvala svim apuno unapred
byiva lazic, oktobar 6, 2010
ucenik sam ove skole idem u odeljenje drugo dva
moja uciteljica je milena medenica moj ucitelj uz boravku je nastavnik zoran,moja uciteljica iz boravka je uciteljica marina.moje drugarice iz odeljenja su katarina,teodora,ana j.,ana m.,anastasija,kruna,nevena,lena t.,lena p.,marina...
byzadovoljni ucenik, septembar 26, 2010
os radoje domanovic je najbolja skola na svetu.Ja sam peti razred i vrlo sam zadovoljna.skola je dobro organizovana.Nastavnici skole su napravili sposobne ljude od nas i mi smo im veoma zahvalni.nemogu da verujem kako su roditelji i djaci os laze kostic neobjektivni i da tako pljuju po skoli radoje domanovic.oni time sami upadaju u svoju jamu koju su nama iskopali.nas su u skoli naucili da postujemo druge skole sto njih izgleda nisu.predlozila bih roditeljima da malo prevaspitaju svoju decu,a ne da pljuju na forumu po drugim skolama. to sto razmazeni balavci nece da uce za to nije kriva skola vec roditelji.pa stace jadna deca nemaju na koga da se ugledaju.mi koji idemo u skolu RD imamo svetlu i cistu buducnost kao skolovani i posteni ljudi.mislite na buducnost svoje dece.
byšumi, septembar 20, 2010
Škola je KRŠ...
byiva lazic, avgust 13, 2010
Volim moju skolu. Mozda ima boljih ali za mene ova je najbolja! Biblioteka,boravak,sala za fizico,sporcki teren,svecana sala,pekara,priredbe, koncerti,prectave,madzionicari,pisci...
Ormani puni lopti, vijaca, lastisa, udzbenika...
izleti Salas Katai,Srebrno jezero,Smederevska Trvdjava...
Rekreativne nastave...
srpski matematika likovno fizicko muzicko engleski svet oko nas cuvari prirode...
zubar
byJovana - Joca Gligoric, avgust 6, 2010
Ja sam Jovana - Joca Gligoric . Isla sam ove godine u 2. razred . Sada sam na raspustu i pripremam se za 3. razred . Mislim da je OS '' Radoje Domanovic '' losa skola po aktivnostima, radu, zaposlenim ljudima, izgledu,
disciplini i djacima . Jedva ne cekam skolu ali jedva cekam da vidim uciteljicu Nadu Novovic i najbolju drugaricu iz odeljenja , Janu Jovanovic i Zoi Bizetic .
byiva lazic, avgust 2, 2010
ucenik sam skole radoje domanovic zavrsila sam prvi razred i trenutno sam na raspustu.nedostaje mi drustvo skola i uciteljica.moja uciteljica je milena medenica ona je najbolja uciteljica na svetu. naj vise volim izlete casome matematike i likovnog.tamo je sjajno verujte!
moja skola!
byVlada B., juli 30, 2010
Ja sam iz te škole izašao 1985. godine i mogu samo reći da se ničeg lepog ne mogu setiti.
Tortura i iživljavanje velike većine tadašnjih nastavnika. Na prst jedne ruke mogu nabrojati korektne nastavnike ili učiteljice.
Ne znam kako je sada, ali većina učenika te škole iz 1970-ih i 1980-ih godina ne želi da čuje za nju i pamti je po lošim stvarima.
byroditelj sedmaka, april 21, 2010
Moje dete je ucenik sedmog razreda u Domanovicu i mi smo jako zadovoljni nacinom rada u ovoj skoli. Mnogo se trazi, ali se mnogo i daje.
bybivši djak, april 21, 2010
Škola je bezveze i loša,užas
bešte sa vašom decom odatle...
bymilance, april 9, 2010
Ja sam zavrsijo ovu skolu prosle godine. Secam se dobrih stvari a ima i onih losih. Ima super nastavnika a ima i smorova. U glavnom sam srecan sto sam otisao u srednju.
byPaki, mart 31, 2010
ja sam isao u ovu skolu i ne nameravam da ovde ikada krocim!!!!!!!!!! ova skola je pakao!!! ovde vlada nasilje! Od kada sam presao u drugu skolu,ja vidim da ova skola samo moju kopira! kopira nas za vreme za ovo i za ono! ma nema sanse da ova je ova skola dobra! spalio bi je celu!
byroditelj, mart 17, 2010
Slažem se, najbolje je popričati sa pedagogom. Kada sam upisivala dete u školu raspitivala sam se o učiteljicama, medjutim ne odgovara detetu ono što odgovara Vama.Pedagog je odlična u proceni i kada upozna dete, odmah preporuči koji učitelj odgovara. Zato, bez brige i srećno!
bypreporuka, mart 17, 2010
Svaka od uciteljica je dobra na svoj nacin. Najbolje je da odete do skole i da porazgovarate sa pedagogom. Ona ce vam na osnovu interesovanja vaseg deteta preporuciti ucitelja. Uciteljica Rada je uciteljica starog kova. Uciteljica Dragica i Ljilja su takodje sjajne i mlade. A uciteljica Katarina je okrenuta umetnosti. Sve zavisi kakvo vam je dete.
byIvana, mart 15, 2010
Dragi roditelji,potreban mi je savet.
Moja cerka naredne godine postaje prvak.Roditelji cetvrtaka,imate li preporuku za dobru uciteljicu-ucitelja buducih prvaka?
Unapred sam vam zahvalna na savetu.
byMilena, mart 2, 2010
Naravno da je škola dobra. U nju će roditelj upisati dete ako želi da ono nešto nauči. Ako želiš da ti dete ocene dobija na lepe reči, pogled, osmeh upiši dete u Lazu, pa se u srednjoj hvataj za glavu. Iz Domanovića je moje dete izašlo sa odličnim znanjem i sada je i u srednjoj odlična.
byivan, februar 24, 2010
Zavrsio sam ovu skolu 1994. godine. Iz nje nosim samo lepe uspomene i secanja za ceo zivot.
byjovan, februar 16, 2010
OS Radoje Domanovic je DOBRA skola. Ja sam isao u nju, a sada idu i moji sinovi.
byroditelj, februar 15, 2010
Zašto hvalite nešto kad je očigledno da nije tako.Ovo je prosečna škola.
byanita, februar 12, 2010
Nasa devojcica ove godine krece u prvi razred. Vec duze vreme razmisljamo gde da je upisemo u skolu. Raspitivali smo se kod prijatelja i culi da je Radoje Domanovic dobra skola. Tu se mnogo radi, ali se taj trud i rad isplati. Nama nije najvaznija OCENA, vec znanje koje ce nasa kcerka dobiti. Cini mi se da malo roditelja razmislja na ovaj nacin.
byzadovoljan roditelj, januar 28, 2010
Nase dete vec dve godine pohadja ovu skolu i vise smo nego zadovoljni. U kontaktu smo i sa ostalim roditeljima i svi su zadovoljni, jer se u ovoj skoli postuje rad, red i disciplina, ali pre svega vlada jedna porodicna atmosfera.
byStefika, novembar 30, 2009
@Vladimire, kao što vidite, sve što sam do sada napisala, podrazumevalo je i imenovanje, kao i period dešavanja.Sve je lako proverivo, naravno u slučaju da su nadležni radi da daju uvid u spise.kako sam po povratku dece sa rekreativne imala problem čak i oko zakazivanja sastanka sa učiteljicama, ne čudi što kada je konačno organizovan sastanak sa roditeljima problematične dece, sam imala prilike da čujem da je za njih "pretnja" to što sam rekla da ako škola i nadležni ništa ne preduzmu, da ću morati sama da obavestim nadležne službe.Deca su se sa rekreativne vratila u četvrtak.Odmah sam se čula sa učiteljicom Dankom da zbog ozbiljnosti situacije i činjenice da mi se dete vratilo u lošem psihičkom, fizičkom i emotivnom stanju, dočekao me je "odgovor" da u petak "ne može," već u ponedeljak.U ponedeljak me je obavestila da učiteljica Dragica ne može, na šta je posle moje reakcije koja je podrazumevala objašnjenje da ako se oni kao škola ne zauzmu odmah, da ću biti prinuđena da se zauzmem sama.Naravno, istog trenutka mi je potvrdila da mogu doći praktično odmah, te mi zakazala sastanak u - školskom dvorištu??! Naravno da sam došla 15 minuta ranije, sačekala obe učiteljice u holu, nakon čega smo u jednoj od slobodnih učionica razgovarale skoro sat vremana.Ukazala sam im sve već tada, tražila da se zakaže sastanak sa pedagogom, psihologom, direktorkom, roditeljima te dece, kao i da se sazove vandredni roditeljski sastanak tim povodom, kao i da se sa tom decom organizuju (po zakonu) individualni razgovori.Učiteljica Danka je već koliko tada, dozvolila sebi taj luxuz, da izjavi da "decu ne treba etiketirati?!" Rekla sam joj da ne da se ne slažem sa njom po tom pitanju, već da na tome insistiram, jer ako se ništa ne učini, deca ne kazne adekvatno, ako se sa tim roditeljima takođe ne bude razgovaralo, da će to onda samo pospešiti negativno delovanje te dece u odnosu i na neku drugu decu, kasnije, i da se to treba saseći u korenu.Nakon tog sastanka, odštampala sam između ostalog i pravilnik po kome se radi u ovakvim slučajevima a koji je propisalo Ministarstvo prosvete, koji podrazumeva proceduru po kojoj se radi i prosledila učiteljici svoje ćerke.Muke sam silne imala da izdejstvujem sastanak na kom bi prisustvovali roditelji te dece, kao i nadležni iz škole.Prilikom dolaska u zakazano vreme, uverila sam se da direktorka nije ni pozvana, na čemu sam insistirala, te su je (tek) na licu mesta pozvali.Sastanak se održao u kancelariji pedagoga i psihologa gde smo unosili stolice i poput sardina se jedva smestili.U momentu kada sam pred svima počela da tiho i mirno, direktorka je počela da (bukvalno) ćaska sa psihologom, na šta sam je zamolila da to ne čini i uključi se.Par minuta nakon toga, direktorka je uzela cigarete i krenula napolje(??!), na šta sam je opet zamolila da to ne čini i da je njeno prisustvo obavezno.Naravno, zapisnik nije vođen, roditelji te dece su bili vrlo mrzovoljni kada su čuli da su njihova deca na razgovoru na kom su pre njih bili, priznala da su činila sve ono što (nažalost) jesu, razgovor sa decom je obavljen kao grupni, iako pravilnik jasno nalaže da je potrebno odraditi individualene razgovore.Napominjem da su tada bile prisutne 3 od 4 devojčice, i da nakon tog razgovora, nisu smatrali da još "treba gubiti vreme?!"Takođe mi je na tom sastanku predočeno da "ne treba da budem emotivna (?!), da deca treba da se druže i da ih ne treba kažnjavati(?!), da su sirote male glavice (ovim rečima) dovoljno potrešene što su uopšte tužene, te da treba ići dalje, a da će oni biti tu da prate razvoj situacije.."Pa, nije li takav stav motiv za bilo koga, bio on detet ili ne, i dalje negativno deluje u odnosu na bilo koga?Dalje:Direktorka je, na osnovu same situacije, kao i na moju molbu kao roditelja, a pre svega po - pravilniku, bila u obavezi da u za to predviđenom roku, pismenim putem obavesti službe nadležne za delovanje, kao i czsr.Naravno, ni to nije učinjeno.od samog starta, radilo se na zataškavanju.O ponašanju roditelja kao i te dece da ne govorim, kao i nastavljanje psihičke torture nad mojim detetom do kraja školske godine, sporadično.Kada sam uvidela o kakvoj se zapravo sredini radi, kao i to da su se oglušili o sistem, o sve obavezno, svoje sam dete ispisala iz te škole, te se sada svakodnevno dovijam, organizujem i dete odvozim i dovozim u/iz škole iz koje je i došla u Radoje Domanović.Da napomenem samo, da je moja ćerka u R.D. išla svega jednu školsku godinu, a da smo je u tu školu upisali zato što smo se preselili.Naravno, tek sam retroaktivno saznala da su pedagog i psiholog jedine imale toliko savesti da ipak sve iznesu pred nastavničko veće, i da su oni devojčice kaznili smanjenim ocenama iz vladanja, što je trajalo svega nekolikom dana jer je učiteljica, da ne bi stala na "žulj" roditeljima, te ocene na kraju godine - popravila.Verujem da njen motiv leži u tome što je sa tom decom još svega jednu školsku godinu, a pre svega i zbog toga što i sama vrlo često odsustvuje iz škole, kojim povodom su roditelji dece iz razreda samo tokom te školske godine dva puta potezali pitanje potpisivanja peticije da na njeno mesto dođe neko drugi.Dakle, razlozi njeni su daleko od pedagoških, usuđujem se reći - sebični.Dodatno je uvredljivo i tužno to što se od kada je saznala za sve ovo, ponašala malo je reći dušebrižno, gde sam bila u zabludi da je jedina svetla tačka u svemu, i iako smo se i tokom raspusta više puta čule, nije našla za shodno da mi kaže išta po pitanju razvoja situacije.Očigledno je da makar u podsvesti nosi grižu savesti, ali to je već nešto sa čim ona treba da se nosi.kako je prošlo dovoljno vremena, kao i zakonski rok od 2 meseca za reakciju škole i dopise nadležnim službama a ništa se nije desilo, došla sam u situaciju da kao roditelj maltretiranog deteta preduzmem mere.naravno, to je nešto što će verujem trajati, a svoju borbu sa vetrenjačama do sada želim da pretvorim u situaciju koja će makar jednim delom uticati da među svojom decom imamo što manje žrtava kako druge dece, tako i sistema školstva, u ovom slučaju.takođe sam (retroaktivno) saznala da su se psiholog i pedagog angažovale ipak po pitanju nasilnih devojčica, te da su osmislile određene programe rada sa njima, a da li je u međuvremenu došlo i do sprovođenja istog, iskreno, ne znam.Ne bih komentarisala takođe reči hvale kada su u pitanju komentari onih koji su se u međuvremenu oglasili po pitanju svog (navodnog) zadovoljstva školom, isto kao što ne bih plasirala silna nezadovoljstva školom od strane roditelja dece koja tu još uvek idu.Ne, bez njihovog pristanka.
Ljiljana Čakić.
byNevena, novembar 27, 2009
Dovoljno je pogledati statistiku i videti da je ova škola medju najboljim školama u gradu po rezultatima. Zadovoljni smo radom, odnosom, sadržajima.Imamo samo reči hvale i zahvalnosti za sto je učinjeno.
byIvan, novembar 23, 2009
Radoje Domanović- moja škola. Baš mi nedostaje!
byDragan, novembar 21, 2009
Slažem se.I ja mislim da bi trebali da budemo srećni što u okruženju imamo ovako kvalitetnu školu.I drugo dete sam upisao u ovu školu, bez obzira što mi je bliža D.Radović.Ovde se pažnja posvećuje radu, disciplini i razvijanju odgovornosti kod dece.U Radoju su učitelji i nastavnici pozitivni. Uvek sam naišao na razumevanje, dogovor.Moja deca su srećna i zadovoljna,vole školu. Zato, preporučujem da svako upiše svoje dete u ovu školu.SUPER JE.
byMarija, novembar 20, 2009
Mislim da je ova škola ODLIČNA. Kada sam upisivala decu u školu, raspitivala sam se i saznala da ova škola ima odlične rezultate.Posebno mi se dopadaju aktivnosti u školi, koje su raznovrsne i korisne.
bymagla, novembar 20, 2009
skola je odlicna! Postuje se red i disciplina!
byVladimir, novembar 18, 2009
Gospodji koja se predstavlja imenom Stefika porucujem ili da umukne ili da pokrene privatnu krivicnu prijavu za (navodno)zlostavljanje ili cu u suprotnom ja za klevetu. Veoma sam ozbiljan.
byStefika, oktobar 28, 2009
...samo pre nego sutra nastavim sa prikazom daljih dešavanja, da uputim izvinjenje svima koji čitaju ono što sam napisala, a puno je grešaka, uglavnom slovnih.izvinjavam se, uvek mi je uzbuđujuće i jako teško da se svega i sećam...
byStefika, oktobar 28, 2009
kako sam tek sada videla komentare plasirane posle nezadovoljstva koje sam u kratkim crtama iskazala, biću vrlo rada da dodatno obrazložim situaciju kroz koje je moje dete, a samim tim i moja porodica prošla.
Naime, moja devetogodišnja ćerka, krajem prošle godine je išla na rekreativnu nastavu na Zlatibor.Bila je u razredu učiteljice Dragice koja nije htela/želela/mogla (nije ni važno) decu da vodi, pa je svega osmoro dece iz razreda vodila učiteljica iz produženog boravka, Danka.
kasnije sam jasno, saznala da učiteljica danka po zakonu nije smela da vodi decu nad kojom minimum godinu dana nije imala starešinstvo, a o procentu dece koja (opet po zakonu) mogu ići iz jednog razreda, da ne pominjem.Direktorka Miroslava rutešić lično je dala odobrenje za to.Dakle, uč. Danka tih osmoro dece (a i po sopstvenom priznanju) nije ni - poznavala!Ovo pominjem iz sledećih razloga:Moja je ćerka, na Zlatiboru punih 6 dana(!!!) od strane 4 devojčice(!!!) trpela psihičko, fizičko, emocijonalno i socijalno nasilje.tek 6-og dana sam za to saznala, jer je dete kada smo se čule, doživelo nervni slom, bukvalno:( iskoristila je priliku kada se uč. danka na kratko udaljila, i kroz plač, jecaje ispričala šta jeste, takođe me moleći da ne kažem uč. danki.Znate zašto?zato što je uč. danka rekla;"rotiteljima pričamo samo lepe stvari, nikako ružne, jel tako?"(??!)Ukratko:Sve te dane, one su je, više puta dnevno(!!!) tukle; udarale, štipale, gađale stvarim, papučama, flašama vode,kamenjem, što krupnim, što sitnim (pune ruke šljunka, u glavu moje ćerke, svaki dan u vrsti)!Nije primereno čak ni da citiram reči uvrede koje su joj svakodnevno upućivale, vređale je, krale i uništavale stvari dok je spavala i sl.Tukle su je organizovano, uglavnom grupno, šutirale konstno, imam i fotografije.Uč. Danki se žalila svakodnevno, više puta i svaki put bi "reakcija2 na to bila:"Jano, lažeš!Jano, rekli smo bez tužakanja!"Da li je TO ispravna reakcija pedagoga?Učiteljice?Majke?Žene koja je za svako detet tamo direktno odgovorna?Žene koja tu decu nije ni poznavala, žene koja nije smela biti tu gde jeste?na taj način, moje dete je dodatno zanemareno, uniženo, maltretirano.Da ne dužim, uz nadljudsku samokontrolu, kada sam putem telefona uč. Danki skrenula pažnju na sve, insistirajući da preduzme hitne mere i interveniše (to ja njoj na Zlatiboru, sugerišem iz Beograda), ona je kao, odradila(otaljala) grupni razgovor u trajanju od 10-ak min, gde je vrhunac bila rečenica (kada su nasilnice priznale nasilje):"Dobro, da li se slažete da Jani damo još jednu šansu?" Ljudi???Da nasilnice daju šansu - žrtvi??? Od tog momenta, na žalost, pakao tek počinje, jer pravo i retroaktivno nasilje nad mojim detetom, porodicom samim tim, s od strane kadra (koji je učinio sve da se to zataška)!O toj agoniji koja je usledila nakon prikaza o kom sam do sada pisala, na koju nisam ni u najgorim košmarima mogla računati, pisaću tokom sutrašnjeg dana jer sada nisam u (vremenskoj) mogućnosti.Naravno, na sva pitanja koja ćete možda imati, biću tu da odgovorim.
bydragana, oktobar 5, 2009
I moja deca idu u Domanovic, nama je ovde lepo. Postuje se red, rad i disciplina. Nismo nista culi o bilo kakvom vidu nasilja. Molim Vas (ako to nije reklamna zvrcka Dise iz Laze Kostica, taj je spreman na sve), objavite.
byNikola, septembar 15, 2009
Interesuje me da li je gospodja iz prvog posta imala licno lose iskustvo i ako jeste zasto ga ne napise? Ako su utisci proizasli iz rekla-kazala besmisleno je iznositi ih ovde. Ja imam 2 deteta u toj skoli i mogu reci veoma smo zadovoljni. Famozna konkurentna skola ovoj "Laza K." je tipicna snobovska skola koja se samo dobro reklamira a pouzdano znam da deca iz Radoja imaju dobre rezultate u srednjim skolama sto znaci da imaju dobre osnove. Zato smo se i odlucili za ovu iako nam je Laza malo blizi mestu stanovanja. Pa zato neka neko napise konkretne primedbe ako ih ima. Mi smo zadovoljni organizacijom, ponudom izbornih predmeta, priredbama, odnosom nastavnog kadra prema nama. Naravno, uvek moze da se trazi dlaka u jajetu i da se nadje ista i najboljim skolama i na zapadu. Ali treba imati sirinu i izvagati sta se dobija naspram onog sto zameramo.
I jos mislim da ne mogu u nijednoj skoli svi profesori i nastavnici da budu sjajni i da se ne moze ocenjivati cela skola losom ocenom ako ste imali jedno lose iskustvo.
byStefika, septembar 15, 2009
Ova škola, na čelu sa direktorkom je jad i beda.
Naslušala sam se svakojakoh negativnih komentara, počev od malverzacijama u samoj školi od strane kadra, do toga da je u školi nasilje čest problem koji niko ne rešava.Ako imate školsko dete i živite u blizini TE "škole," svakako razmislite o opciji da dete upišete negde drugde.Tužno je dodatno i to, da roditelji u 99% slučajeva ćute, jer im deca idu u tu školu zbog nemogućnosti da ih vode u neku drugu.Medveđa usluga, celom društvu!
byNemanja, juni 12, 2009
axaxaxaxaxaxax
Rezultati 1 - 63 of 63
Follow us on Foursquare
EUnet