Poslednje poruke na forumu

"Beograd put" krpi nepostojeće rupe na biciklističkoj stazi
utorak, 21 avgust 2012

U toku redovnih aktivnosti Inicijative za bolje biciklističke staze "Beociklizacija", jedan od aktivista je dana 20.08.2012. oko 20h zatekao Savski kej na novobeogradskoj strani grada u radovima. Naime, habajuća površina od asfalta na ovoj biciklističkoj stazi bila je isečena na svakih nekoliko metara, da bi bila zakrpljena novim asfaltom, i to drugim tipom.

"Nije prvi put da se ovako nešto dešava. Biciklističku stazu u skoro savršenom stanju isekli su, i to će zbog tih zakrpa vrlo brzo doći u mnogo lošije stanje." - rekao je M.L. opisujući sličan događaj koji se desio neposredno nakon konstruisanja biciklističke staze u Omladinskih brigada. Po njegovim rečima, staza u Omladinskih brigada je pre nekoliko godina takođe bila isečena na svakih nekoliko metara do betonskog sloja, da bi istim tipom asfalta te rupe bile zakrpljene, ali na jako loš način. Sada ta staza "ima grbe i jedna je od najneudobnijih za vožnju", kaže M.

Pokušano je pribavljanje više informacija o ovoj rekonstrukciji Savskog keja putem elektronske poruke upućene JKP "Beograd put", ali odgovora nije bilo. Aktivisti Beociklizacije najavljuju odlazak u ovo preduzeće kako bi pribavili informacije o tome ko je i zašto naručio ove radove.

"Nejasno mi je zašto bi se sekla jedna od boljih biciklističkih staza u gradu pod izgovorom redovnog održavanja, dok se većina ostalih novobeogradskih biciklističkih pravaca nalazi u očajnom stanju." - rekao je M.L. i uputio na kolekciju fotografisanih problema Beociklizacije koja sadrži fotografije 13 lokacija gde bi trebalo revitalizovati asfaltnu površinu. Aktivisti Beociklizacije kontaktirali su putem Beobuild foruma osobe koje su u prošlosti bile zainteresovane za sličan problem u slučaju Ulice Omladinskih brigada:

beobuild
beobuild

Iz Inicijative za bolje biciklističke staze "Beociklizacija" poručuju da će nastaviti da istražuju problematiku ovog slučaja, ali i da se nadaju rasvetljavanju ovog događaja, te u budućnosti postavljanje realnih prioriteta za izvođenje radova redovnog održavanja. }

BeociklizacijaBeociklizacijaBeociklizacija
BeociklizacijaBeociklizacijaBeociklizacija
BeociklizacijaBeociklizacijaBeociklizacija
BeociklizacijaBeociklizacijaBeociklizacija
BeociklizacijaBeociklizacijaBeociklizacija
BeociklizacijaBeociklizacijaBeociklizacija
BeociklizacijaBeociklizacijaBeociklizacija
BeociklizacijaBeociklizacija 

(Tekst i fotografije preuzete sa strane Beociklizacija uz dozvolu autora)

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Радно време Управе општине Нови Београд
  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику

Trenutno na TV-u

TV uživo