Poslednje poruke na forumu

Blokovi početkom osamdesetih
subota, 31 avgust 2013

Večernje novosti objavljuju fotografije inženjera Jovana Ristića koje je napravio u Blokovima od 1982. do 1984. godine. Najdraže fotografije su mu ove, kada je svojim fotoaparatom pripovedao o poslednjim danima svoga dede, čika Ilije Aleksića, čuvenog kafedžije sa Železničke stanice u Preševu, koji je duboku starost proveo u tek podignutim građevinama nastajućeg grada.

Uvek elegantan i oslonjen na kišobran, čika Ilija je ovekovečen na ovim snimcima kako mudrački zamišljen provodi dane zlatnog životnog doba pored Save, na onom mestu gde su sada nanizani novobeogradski splavovi.

Kada je dobri kafedžija napustio ovaj svet, njegov unuk Jovan Ristić posvetio mu je ove dragocene kadrove, a mi smo imali privilegiju da ih objavimo. Snimljeni su u trenu kada se čika Ilija spremao da napustio ovaj svet, a Ristić je zatim, u znak spomena, fotografisao i usamljeni kišobran, zaboden u novobeogradski pesak.

Stare slike Blokova
Stare slike Blokova
Stare slike Blokova
Stare slike Blokova
Stare slike Blokova
Stare slike Blokova
Stare slike Blokova
Stare slike Blokova

(Tekst i fotografije preuzete sa sajta Novosti)

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику
  • Одржана прва радионица у оквиру пројекта „Школа паметне комуникације“

Trenutno na TV-u

TV uživo