Poslednje poruke na forumu

Džoni Racković u Bloku 45
subota, 08 maj 2010

Johnny Rackowitch - pozivnica U subotu 15. maja 2010. u Blok galeriji u bloku 45 će se otvoriti izložba Nenada Džonija Rackovića "Lord of the Hardcore". Na otvaranju nastupaju i DJ-evi Ewox, En-Tropic i Đorđe Popović. Početak performansa je u 19h, ulaz je besplatan, izložba je otvorena do kraja maja.

Nenad Racković, ponovo, nakon 20 godina, izlaže kolekciju svojih vinila. On je prvi koji je na ovim prostorima izložio gramofonsku ploču kao muzejski eksponat. Prvi koji je uživo uništio uređaje. I jedini čije su brutalne slike na pločama definisali Hardcore kao bombardovanje očnog živca.

Danas su ovi radovi izloženi uz Rackovićev video džeing (koji predstavlja digitalizovan način mišljenja u slikama) i elektronsku muziku (koju di džejevi puštaju po klubovima). Slika se sada javlja u jednoj novoj mreži digitalnih konstrukcija koje omogućavaju čulima da se spoje i međusobno povežu. Digitalnim umrežavanjem optičkih i akustičkih tehnologija nastaju slike i ritmički vizuelni zvuci koji se mogu dalje kombinovati i reprodukovati. Tako izložbena postavka postaje slična klabingu koji razvija oblik zabave zasnovane na sintezi prostora, pokreta, svetla, zvuka, slike, droge... Realizujući umetnost kao popularan događaj prijemčiv svim čulima, izložba-klabing pokušava da afirmiše ideju hiper potrošnje. Video džeing i di džeing ostvaruju jedinstvo umetničkog događaja (kada muzika usaglasi svoj ritam, pojačava se video).

Zamisao svečulnog doživljaja umetnosti, Nenad Racković – Lord of the Hardcore, ostvaruje svojim transformansima vezanim za igru, eksperimente u sferi ponašanja i sukobe sa svim mehanizmima uslovljavanja. Izvodeći igru kreiranja slikovno-zvučno-taktilnih situacija, Racković ističe jedinstvenost prolaznih i proživljenih trenutaka života...

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Радно време Управе општине Нови Београд
  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику

Trenutno na TV-u

TV uživo