Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije


9135 poruka u 2041 tema- 1944 članova - Poslednji član: Nsnsns021
Blokovi - Novi Beograd - ForumBlokoviOglasiPriprema za PRIJEMNE ISPITE iz MATEMATIKE za fakultete i srednje skole
Stranice: [1]
Štampaj
Autor Tema: Priprema za PRIJEMNE ISPITE iz MATEMATIKE za fakultete i srednje skole  (Pročitano 4598 puta)
Eugenie
Newbie
*
Poruke: 1


« poslato: 21. Октобар 2011, 09:19:36 »

Studentkinja sam zavrsne godine elektrotehnike, a časove držim uspešno već godinama učenicima svih uzrasta.

Dolazi se kod mene na Banovo brdo, a casovi su individualni.


Za pripreme za fakultet - Radimo po zbirkama za pripremu (uglavnom Keckiceve, koja je odlicna, ali ove godine uvodim jos neke), i koristimo rokove sa raznih fakulteta od prethodnih godina. Nakon sto sve lepo predjemo i ako djak uredno odradjuje domaci koji mu ostavim, nema ni najmanjih problema. Pred kraj pripreme, tj. pred sam prijemni radimo iskljucivo rokove. U toku priprema, za svaku oblast spremim gotove materijale i podsetnik koje dajem djaku, kako bi imao citavo gradivo na jednom mestu, skraceno.

Za srednju skolu - Pratimo zadatu zbirku iz ministarstva, ali usput zadajem slicne zadatke iz zvanicnih zbirki za skolu. Trudim se da ocuvam tezinu zadataka, i da oblasti dobro razjasnimo pojedinacno, tako da ne bude iznenadjenja na prijemnom. VRLO je vazno da se odradi domaci koji budem zadavala, a veoma je pozeljno i da se sto ranije krene sa pripremama. U toku priprema, za svaku oblast spremim gotove materijale i podsetnik koje dajem djaku, kako bi imao citavo gradivo na jednom mestu, skraceno. Ako se krene na vreme, i ako djak lepo saradjuje, problema nikad nema.Radila sam kako sa odličnim djacima, tako i sa onim koji matematiku ne vole i ne razumeju i imaju lošu osnovu, tako da imam već uhodan sistem. Trudim se da se čas ne završi bez vidljivog pomaka, a pod pomakom podrazumevam da vidim razumevanje kod deteta, dakle nije poenta da ja samo ispričam svoje. Učimo uz mnogo primera i vežbi, ostavim uvek nekoliko zadataka za domaći i u toku časa ili van njega (u zavisnosti od toga koliko je dete u stanju da učestvuje) napravimo i rezime svega naučenog.

Na početku je bitno da se razumemo da dete mora podjednako da učestvuje, jer ja sam tu praktično da mu pomognem da "prohoda" i razjasnim sve što mu deluje maglovito, da uočim propuste i objasnim da je matematika u suštini jedan od možda najlakših predmeta koje ima, ali ako ono npr. ne odradi domaći ili me ne sluša pažljivo, potrošićemo to vreme na sledećem času i automatski je usporilo svoj napredak. Znači, svako treba da ispuni svoj deo obaveza.

Komunikacija sa djacima putem mejla je poželjna, ali ne i obavezna. Zgodno je jer možemo da razmenjujemo napismeno sve što je potrebno i uopšte povećava dostupnost i komunikaciju.

Što se cene časa tiče, ona je 1000din za sat i po. Duže časove se trudim da ne držim zbog pada koncentracije kod djaka, ali možemo da se dogovorimo uvek. Pozeljno je da imamo casove jednom nedeljno, i eventualno malo cesce pred prijemni, ako ima potrebe, tj. ako se kasno krene.

Zainteresovani mogu da se jave na telefon 060/469-2858, Maja
Sačuvana
Stranice: [1]
Štampaj
Prebaci se na: