Poslednje poruke na forumu

Otkrivanje spomen-biste Mahatme Gandija
subota, 15 septembar 2007

gandiSpomen-bista Mahatme Gandija svečano će biti otkrivena u ponedeljak, 17. septembra, u 17 časova, u novobeogradskom Bloku 70, na Savskom keju na kraju Gandijeve ulice. Bistu koja je poklon Indijskog saveta za kulturnu saradnju iz Nju Delhija, otkriće Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika Beograda, i ministar spoljnih poslova Indije Anand Šarma.

Mahatma Gandi (1869-1948) bio je glavni politički i duhovni vođa Indije i Indijskog pokreta za nezavisnost. Bio je pionir pružanja otpora tiraniji putem masovne građanske neposlušnosti, čvrsto utemeljene u totalnom nenasilju, koja je predstavljala jednu od najsnažnijih pokretačkih filozofija. Gandi je u Indiji, a i širom sveta, poznat kao "velika duša", a u rodnoj zemlji zvanično mu je dodeljen počasni naziv otac nacije, dok se njegov rođendan 2. oktobra obeležava kao nacionalni praznik. Generalna skupština Ujedinjenih nacija 15. juna 2007. godine jednoglasno je usvojila rezoluciju kojom se 2. oktobar proglašava Međunarodnim danom nenasilja.

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Оглас за издавање места за постављање тезги за продају робе прикупљањем писмених понуда у оквиру сталне манифестације ГО Нови Београд „Пролећна манифестација“ у периоду од 10.04.2017. до 15.05.2017. године
  • Изложба Војислава Перовића у Блок галерији
  • Александру Шапићу додељено признање „Капетан Миша Анастасијевић“
  • Матровско дружење чланова Удружења за дечију и церебралну парализу Нови Београд
  • Обележена светска недеља борбе против глаукома

Trenutno na TV-u

TV uživo