Poslednje poruke na forumu

Outside project 2008
petak, 09 maj 2008

mt_ignore:beograd08U okviru programa kulturne i didaktičke razmene Outside project 2008, koji će trajati do 20. maja, gost prestonice je firentinski umetnik i koreograf Virgilio Sieni. Zajedno s firentinskim studentima umetnosti, jedan od vodećih italijanskih umetnika u sferi teatra i performansa, narednih nekoliko dana obilaziće novobeogradske blokove 45 i 70, u potrazi za aktivnostima kojima lokalno stanovništvo od bezlične arhitekture pravi prostore koji ispoljavaju njihovu ličnost i individualnost. U okviru ove radionice posvećene gestovima, studenti posmatraju teritoriju, učestvuju u društvenim okupljanjima, susreću se i razgovaraju sa stanovništvom, posmatraju način njihovog boravka u prostoru i svakodnevno kretanje.

- Cilj je da usmerimo pogled na teritorije koje su planski izgrađene i u svemu tome nađemo lične živote ljudi, koji presecaju pravilne strukture grada. To radimo pomoću gestova koji nisu ništa čudno, već su osnovni oblik kretanja. Želimo da vidimo kako građani dopunjuju i ispunjavaju prostor u kojem žive - kaže za 24 sata Virgilio Sieni i kao primer navodi privatne bašte u prizemljima zgrada u kojima su pojedinci stvorili lični prostor kako bi izmenili kvalitet života. Jedan od primera mogu biti i putevi koji ljudi sami prave, prelazeći svakodnevno preko zelenih površina i stvarajući svoje pravce kretanja. Fotografije, video zapisi, performansi nastaće kao rezultat ove radionice i oni će biti prikazani na izložbi 17. maja u Turskom kupatilu.Virgilio Sieni, umetnik i koreograf, direktor je i osnivač čuvenog "Cango centra", prostora za pozorišnu i multimedijalnu produkciju u Firenci.

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Радно време Управе општине Нови Београд
  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику

Trenutno na TV-u

TV uživo