Poslednje poruke na forumu

Skejt park na Ušću. Blokovima novo boćalište
subota, 26 juli 2008
mt_ignore:balote

Opštinska uprava je konačno odlučila da se skejt park sagradi na Ušću a ne u Blokovima kako je najpre planirano. Prvobitno je bila određena lokacija u bloku 70A, ali se posle dva meseca pregovora sa stanirama okolnih zgrada odustalo od te lokacije. Ipak, opštinari nisu naveli proteste stanara kao razlog promene lokacije već to što bi pre ili kasnije skejt park bio poplavljen jer bi bio izgrađen neposredno uz obalu Save (nameće se onda pitanje zašto se ta lokacija uopšte i uzimala u obzir). Potom je park trebalo da bude izgrađen pored budućeg teniskog kompleksa firme Family Sport, koja je u vlasništvu porodice Novaka Đokovića, ali se i od toga odustalo nakon dopisa te firme u kojem se izražava mišljenje da je takav park "u potpunosti neprikladan i nekompatibilan s obzirom na elitnost njihovog objekta". Konačno se određuje lokacija na Ušću, daleko od stambenih zgrada, neposredno uz biciklističku stazu. Opština je potpisala ugovor sa firmom Armavent koja će opremiti park dimenzija 38 x 58 metara sa 15 sprava - rampi za skejt, rolere i bicikle.

Pošto su izgubili skejt park blokadžije će moći da se bave jednim drugim "ekstremnim" sportom - boćanjem. Naime, pošto je jedno boćalište nestalo proširivanjem Vojvođanske ulice odlučeno je da se uloži 3,1 miliona dinara u izgradnju novog modernog boćališta u bloku 61. U gradskom saopštenju se navodi da će teren sa četiri staze, dimenzija 27,5 x 13 metara, biti završen do kraja avgusta. Sa jedne strane terena biće montirane klupe za igrače i sudije, sto za zapisničare i jarbol, a sa druge strane dvoredne tribine za gledaoce. Na čeonim stranama biće podignuti betonski zidovi sa zaštitnom gumom visine jednog metra. Na sredini terena izgradiće se armirano-betonska razdelna traka kojom će se odvojiti po dve staze za igru sa obe strane. Na samoj razdelnoj traci biće postavljena dva kandelabra, što će omogućiti igranje i noću. U okviru hortikulturnih radova, oko celog terena biće formiran travnjak površine 500 kvadratnih metara i zasađene tri sadnice lišćara i 195 komada listopadnog žbunja, precizno se navodi u saopštenju.

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Радно време Управе општине Нови Београд
  • Изложба Весне Зарев у Блок галерији
  • На радост малишана одржана предускршња инклузивна радионица
  • Управа градске општине Нови Београд због ускршњих празника неће радити oд петка до понедељка, од 14. до 17. априла 2017. године
  • У новобеоградским „Павиљонима“ откривена биста сликару Павлу Никитовићу Нику

Trenutno na TV-u

TV uživo