Poslednje poruke na forumu

Španski paranoidni film u NBKM
petak, 27 avgust 2010

Mataharis Filmski ciklus "Španski paranoidni film" na kome će biti prikazana dva filma kojima su zajednički imenitelji teorije zavere i paranoidna atmosfera, biće održan 27. i 28. avgusta 2010. u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže (blok 45). Selektor programa je Marko Kostić, filmski reditelj i kritičar, a obe projekcije biće praćene uvodnim izlaganjem. Ulaz na sve projekcije je besplatan. U saopštenju organizatora, Instituta Servantes i Novobeogradske kulturne mreže, navodi se da će u petak, 27. avgusta, u 20 sati biće prikazan film "Mataharis" ("Detektivke") rediteljke Isijar Boljain u kome glavne uloge tumače Najva Nimri, Tristan Uljoa, Marija Vaskes i Nurija Gonsales.

Film govori o privatnim detektivkama koje se ne uklapaju u sliku detektiva, jer ne nose pištolje, već idu u kupovinu, menjaju pelene i pokušavaju da održe svoje ljubavne veze. Dok otkrivaju tuđe tajne, njih tri uviđaju da imaju sopstvene laži koje nisu znale da vide i istine koje je bolje ne otkriti.

Film "Teza" Alehandra Amenabara, koji će biti prikazan 28. avgusta u 20 sati, govori o studentkinji filmske kamere Anheli koja priprema tezu o nasilju na televiziji i filmu. Kako bi joj olakšao rad, njen mentor obećava da će u videoteci fakulteta potražiti materijal za nju, ali sledećeg dana biva ubijen u svom kabinetu.

Trejler za film "Mataharis"

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Оглас за издавање места за постављање тезги за продају робе прикупљањем писмених понуда у оквиру сталне манифестације ГО Нови Београд „Пролећна манифестација“ у периоду од 10.04.2017. до 15.05.2017. године
  • Изложба Војислава Перовића у Блок галерији
  • Александру Шапићу додељено признање „Капетан Миша Анастасијевић“
  • Матровско дружење чланова Удружења за дечију и церебралну парализу Нови Београд
  • Обележена светска недеља борбе против глаукома

Trenutno na TV-u

TV uživo