Poslednje poruke na forumu

Tramvaj 11 otišao u istoriju
sreda, 02 februar 2011

Tramvaj 11Pitali smo gradsku direkciju za javni prevoz zašto se još uvek nije vratila tramvajska linija 11 s obzirom da je privremeno ukinuta dok su trajali radovi na Gazeli.
Dobili smo sledeći odgovor:

Na ukidanje linije br. 11 i izmenu trase linije br. 13 uticali su saobraćajna situacija i radovi na Gazeli. Tome je prethodila analiza rada linija br. 11 i 13 u redovnom režimu rada. Konstatovano je, da na relaciji od Ekonomskog fakulteta do Pristaništa, obe linije karakteriše mala popunjenost vozila. Uporedo sa tim postojala je intenzivna inicijativa građana Banovog brda da im se omogući direktna linija za Novi Beograd pa je na osnovu navedenog formirana linija 13 koja saobraća sadašnjom trasom i na kojoj su angažovana vozila sa linije 11. Naknadnim snimanjem rada linije 13 potvrdjena je opravdanost izmene, konstatovan znatno veci broj putnika, pa nisu previđene ponovne izmene.

Čini se da je ovim potezom jedina linija koja je povezivala Blokove sa Dorćolom otišla u istoriju. Ostaje nam da se sećamo jedanaestice na ovim fotografijama sa svečanosti priređene 1984. na otvaranju okretnice u bloku 45 kao i u ponekoj pesmi gde se pominje.

1984. godina, početak tramvajskog saobraćaja na Novom Beogradu
1984. godina, početak tramvajskog saobraćaja na Novom Beogradu

Sajsi - 7, 9, 11

Foto: Joca Ristić (via skyscrapercity)

 
< Prethodno   Sledeće >
Follow us on Foursquare
EUnet

Vesti iz opštine

  • Оглас за издавање места за постављање тезги за продају робе прикупљањем писмених понуда у оквиру сталне манифестације ГО Нови Београд „Пролећна манифестација“ у периоду од 10.04.2017. до 15.05.2017. године
  • Изложба Војислава Перовића у Блок галерији
  • Александру Шапићу додељено признање „Капетан Миша Анастасијевић“
  • Матровско дружење чланова Удружења за дечију и церебралну парализу Нови Београд
  • Обележена светска недеља борбе против глаукома

Trenutno na TV-u

TV uživo