Blokovi - Novi Beograd - Forum

Blokovi => Oglasi => Temu započeo: Nsnsns021 31. Мај 2018, 16:48:14Naslov: Zidne apoteke za prvu pomoć na radnom mestu
Poruka od: Nsnsns021 31. Мај 2018, 16:48:14
Project Pharmacy DOO Novi Sad je sertifikovana kompanija koja se bavi veleprodajom, skladištenjem i distribucijom lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata. Naš poslovni uspeh gradimo prilagođavanjem našeg poslovanja po zahtevima tržišta i kontinuiranim uvođenjem novih proizvoda na tržištu Republike Srbije, BiH kao i na tržištu EU. Kao nosilac dozvole Ministarstva zdravlja RS za trgovinu medicinskim sredstvima na veliko i nosilac upisa proizvoda u ALIMS-u, u svojoj ponudi ima komplete za pružanje prve pomoći za zaštitu na radu.

Poslodavac je dužan obezbedi po Pravilniku (“Sl. Glasnik RS br. 109/2016”) zidni ormarić ili prenosivu torbu za pružanje prve pomoći u svim radnim prostorijama i prstorima namenjenim za rad na otvorenom i to:
•         1 komplet prve pomoći do 20 zaposlenih REF:ZAT1.
•         2 kompleta prve pomoći od 21 do 100 zaposlenih
I dalje,na svakih sledećih 100 zaposlenih još po  jedan komplet prve pomoći

Nezavisno od gore pomenutog Pravilnika, na osnovu Uredbe o obaveznim sredstvima i opremi za ličnu i kolektivnu zaštitu od elementarnih nepogoda i drugih nesreća (Sl.glasnik RS BR.3/2011 i 37/2015), Poslodavac je u obavezi da imaju u svakom pojedinačnom objektu u kojem obavlja delatnost i posebne komplete prve pomoći, radi pružanja zaštite u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Vrsta i broj ovih kompleta za vise od broja zaposlenih u pojedinačnom objektu:
•         Poslodavaci u čijem pojedinačnom objektu radi do 20 zaposlenih dužna su da imaju jedan komplet prve pomoći REF:ZAT5.
•         Poslodavci koji imaju od 21 do 100 zaposlenih dužna su da pored navedenog tipa kompleta imaju i komplet prve pomoći REF:ZAT4;
 •         I dalje, na svakih 200 zaposlenih još po jedan komplet REF:ZAT4.

Osim toga, pomenutim Pravilnikom i Uredbom je takođe predviđena obaveza pravnih lica da prilikom upotrebe pojedinih komponenti iz kompleta (otvaranja kompleta prve pomoći) odmah izvrše dopunu istih.

Obezbetite svojim zaposlenima sredstva i opremu za bezbedan rad, umanjite ili izbegnite moguće tragične posledice povreda na radu i plaćanje VISOKIH zakonskih kazna.

Komplete za pružanje prve pomoći za zaštitu na radu kao i više infromacija možete pogledati na sajtu projectpharmacy.rs (http://projectpharmacy.rs)

Email:contact@projectpharmacy.rs
Tel:021-439-555